Woningbouw in Cross Laminated Timber

Almere Haven

  • Architect
    Urban Climate Architects
  • Ontwikkelaar
    Veldboom Project BV

In het hart van Almere Haven transformeren wij een oud kantoorpand naar een nieuw wooncomplex met daarin maisonnettes en appartementen.

Het nieuwe gebouw krijgt een eigentijdse uitstraling waarbij de bouw volgens CLT (Cross Laminated Timber) wordt gerealiseerd. De CO2 uitstoot wordt hiermee zoveel als mogelijk beperkt.

Om het gebouw te ontwerpen is Urban Climate Architects aangesteld. Een architectenbureau die reeds ervaring heeft in het realiseren van CLT gebouwen en vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid.

Wij hebben in februari onze eerste concept ideeën bij de gemeente ingediend en zijn de overleggen gestart. Wanneer wij samen met de gemeente overeenstemming bereiken over de basisuitgangspunten zullen we hier meer over bekend kunnen maken en met omwonende in contact treden. Wij kunnen dan tevens de vervolgstappen zetten ten aanzien van het ontwerp.

De komende maanden gaan wij de omwonenden verder informeren over de ontwikkeling en de planning. Hou deze website in de gaten voor de verdere ontwikkeling en communicatie.

Groningen
Duinkerkenstraat 38
9723 BS Groningen
CONTACT  
Enschede
Hengelosestraat 70
7514 AJ Enschede
CONTACT  
Almere
Bakkenzuigerstraat 26
1333 HA Almere
CONTACT