Woningbouw in Cross Laminated Timber

Almere Haven

  • Architect
    Urban Climate Architects
  • Ontwikkelaar
    Veldboom Project BV

In het hart van Almere Haven transformeren wij een oud kantoorpand naar een nieuw wooncomplex met daarin maisonnettes en appartementen.

Het nieuwe gebouw krijgt een eigentijdse uitstraling waarbij de bouw volgens CLT (Cross Laminated Timber) wordt gerealiseerd. De CO2 uitstoot wordt hiermee zoveel als mogelijk beperkt.

Om het gebouw te ontwerpen is Urban Climate Architects aangesteld. Een architectenbureau die reeds ervaring heeft in het realiseren van CLT gebouwen en vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid.

Wij hebben in februari onze eerste concept ideeën bij de gemeente ingediend en zijn de overleggen gestart. Wanneer wij samen met de gemeente overeenstemming bereiken over de basisuitgangspunten zullen we hier meer over bekend kunnen maken en met omwonende in contact treden. Wij kunnen dan tevens de vervolgstappen zetten ten aanzien van het ontwerp.

Naast de overleggen met de gemeente krijgen wij ook graag een beter beeld van de wijk door zelf in contact te treden. Als buurtbewoner weet u als geen ander wat uw buurt uniek maakt, waar u trots op bent en waar u het liefst verandering ziet. Daarover gaan we graag met omwonenden van de Kerkstraat 95-99 in gesprek. Op 8 juli hebben medewerkers van het bureau Muzus in de buurt gesproken met omwonenden. Met uw input brengen we momenteel het ‘DNA van de wijk’ in kaart, om mee te nemen bij de ontwikkeling van het nieuwe wooncomplex. Uit de gesprekken zijn diverse aandachtspunten naar voren gekomen, deze zijn we momenteel aan het evalueren. We hopen in het begin van de herfst een eerste bewonersavond te organiseren waar we enkele van de veel voorkomende vragen kunnen behandelen.

We hebben momenteel nog geen duidelijke bouwplanning omdat diverse afstemmingen met de gemeente moeten plaatsvinden alvorens we over kunnen gaan tot de start van de bouw. De verwachting is dat we niet voor de tweede helft van 2022 de benodigde vergunningen ontvangen hebben om te starten met de bouw van het woningcomplex.

Wij houden u op deze website op de hoogte van de de verdere ontwikkeling en de stappen die wij gaan zetten op het gebied van informatie verstrekking.

Groningen
Duinkerkenstraat 38
9723 BS Groningen
CONTACT  
Enschede
Hengelosestraat 70
7514 AJ Enschede
CONTACT  
Almere
Bakkenzuigerstraat 26
1333 HA Almere
CONTACT